Uspaskihh võib ilma jääda saadikupuutumatusest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööerakonna liidri Viktor Uspaskihhi sõnul on ta süütu.
Tööerakonna liidri Viktor Uspaskihhi sõnul on ta süütu. Foto: AFP/SCANPIX

Kaalumaks, kas kolmelt Leedu uude koalitsiooni kuuluva Tööerakonna saadikult – partei liidrilt Viktor Uspaskihhilt, Vytautas Gapšyselt ja Vitalija Vonžutaitėlt – tuleks võtta saadikupuutumatus, asutas Leedu seim komisjoni.

13-liikmelist parlamendikomisjoni juhib samuti järgmisse sotside juhitavasse valitsuskoalitsiooni võetud Korra ja Õigluse partei saadik Andrius Mazuronis. Kuigi möödunudkuiste valimiste tulemusel opositsiooni jäänud konservatiivid olid sellele vastu, määrati komisjoni aseesimeheks uurimisaluste parteikaaslane Arturas Paulauskas.

Konservatiivid tunnistasid pärast seda otsust tõsist pahameelt. «Esiteks ei suuda ma mõista, kuidas on võimalik kaasata Tööerakonna liikmeid sellesse komisjoni?» protestis nende saadik Kęstutis Masiulis. «Tööerakond on kohtu all ning selle partei liikmed otsustavad oma bosside saadikupuutumatuse üle.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles