Tööd jagub, töötajaid napib, palk ei meelita

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silver Põrk sai tööharjutusel olla vaid päeva, kui Rannu juustutööstus ta pikemata tööpraktikale võttis. Nüüd on mees olnud juba kuu aega täieõiguslik juustutööline.
Silver Põrk sai tööharjutusel olla vaid päeva, kui Rannu juustutööstus ta pikemata tööpraktikale võttis. Nüüd on mees olnud juba kuu aega täieõiguslik juustutööline. Foto: Andres Haabu

Eesti maaettevõtjad peavad hakkama mõtlema, kuidas eestlasi Soomest tagasi osta.

Kui Viljandi töötukassa juht Merit Laan teatas paar nädalat tagasi töötukassa seminaril, et Viljandimaal on töötus likvideeritud, sai ta aplausi osaliseks. Kui Laan lisas, et puudus on hoopis tööjõust, noogutas vähemalt pool saali kuulajaist temaga kaasa.

Viljandimaal oli oktoobris tööta 3,8 protsenti tööealistest, sama vähe oli neid ka Tartumaal ning alla viie protsendi veel Lääne- ja Jõgevamaal. Ainult Ida-Viru- ja Valgamaal oli töötuse protsent veel üle kümne ja Eesti keskmine 5,8.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles