Kook: Gräzin ajab kaks asja täiesti sassi

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmet Kook
Urmet Kook Foto: Peeter Langovits

Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) uudistetoimetuse juht Urmet Kook pidas solvavaks, et reformierakondlane Igor Gräzin nimetab ERRis kriitiliste küsimuste esitamist riigi halvustamiseks.

«See, kui me tõstatame kriitilisi küsimusi Reformierakonna rahastamise suhtes, ei tähenda seda, et me halvustame oma riiki. Vastupidi, mida avatumad ja ausamad me sellistes küsimustes kui erakondade rahastamine oleme, seda tugevam on lõpuks ka meie riik,» sõnas Urmet Kook Postimehele.

«On kahetsusväärne ja isegi solvav, et Igor Gräzin ajab need kaks asja kogemata või siis täiesti meelega sassi,» leidis ta.

Kook ei osanud arvata, kas tegu on Reformierakonna pealiini või Gräzini isikliku soologa. «Mina olen täna rääkinud kahe reformierakondlasega, kes sellise käitumise üheselt hukka mõistsid,» lisas ta.

«Igor Gräzin võiks korra mõelda sellele, et mitte ükski erakond ei ole lõputult võimul. Ja kui kunagi ollakse opositsioonis, siis kuidas meeldiks talle selline rahvusringhääling, kes teeb võimulolijate suhtes ainult kummardavas toonis lugusid?» arutles Kook.

Igor Gräzin avaldas soovi järgmisel rahvusringhäälingu nõukogu koosolekul ilma juhatuse liikmeteta arutada ERRi ülemäärast kriitikat riigi kui terviku vastu, samuti ERRi saatejuhi korrektsuse koodeksit ja sõnavara. Gräzin selgitas Postimehele, et tema hinnangul  «riigi ringhääling ei tohi põlastada riiki kui niisugust.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles