Vaher: päästjate palk tõuseb vähemalt viis protsenti

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjad. Foto on illustratiivne.
Päästjad. Foto on illustratiivne. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Siseministeerium näeb Päästeametile 2013. aasta täiendavaks palgarahaks ette ligi 2,45 miljonit eurot, mis võimaldab korrastada päästjate palgasüsteemi ja tõsta kõikide päästjate palka vähemalt viis protsenti.

Palgatõusust saavad osa nii päästjad kui ka päästespetsialistid, kuid ametikohtade lõikes on palgatõusu suurused erinevad.

«Päästjate palgasüsteemi korrigeerimise tulemusena tõstetakse eelkõige madalamatel astmetel asuvate töötajate palka, kes oma tööülesannete olemusest lähtuvalt seavad end igapäevaselt ohtu ja riskivad eluga. Palgatõus puudutab kokku 1352 päästjat,» selgitas siseminister Ken-Marti Vaher. 

Palk tõuseb ka kõigil teistel eelkõige kõrgendatud riskiga ametikohtadel ehk meeskonnavanematel, rühmapealikel ja operatiivkorrapidajatel, kellel on igapäevastel tulekahjudel ja muudel õnnetustel päästetöö juhina väga vastutusrikas ning keerukas töö. Kokku on selliseid ametikohti 425.

Eelkõige tõstetakse madalamatel astmetel asuvate töötajate palka, kes oma tööülesannete käigus seavad end igapäevaselt ohtu ja riskivad eluga.

Siseministri hinnangul on oluliseks palgatõusu eelduseks palgareform ehk palgasüsteemide korrastamine päästeametis.

«Korrastamisega kaasnevad selgemad tasustamispõhimõtted ja konkurentsivõimelisem palk. Meie pikaajalisem eesmärk on päästeametis kaotada põhjendamatud regionaalsed palgaerinevused samal tasemel tööd tegevate päästeteenistujate vahel. Pikemas perspektiivis peame oluliseks eristada päästeteenistujate palka ainult tulenevalt tööspetsiifikast ja -koormusest,»  ütles Vaher.

Ta lisas, et täiendavate vahendite abil palgasüsteemi korrastamine peab motiveerima ka päästeasutuses karjääri jätkamist.

Kokku on päästeameti palgafond järgmisel aastal üle 33,1 miljoni euro. Päästeametis töötab selle aasta 1. novembri seisuga  2382 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles