Politsei on kohtusse andnud 60 trahvi tühistamise

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirusmõõtja
Kiirusmõõtja Foto: Mihkel Maripuu

Politsei- ja piirivalveamet on praeguseks edastanud kohtule materjalid 60 kiirustrahvi tühistamiseks, et lahendada novembri algul avalikuks tulnud juhtum, kus politsei oli mitme kuu jooksul teinud trahve taatlemata mõõteriistade alusel.

«Politsei on praeguseks ühendust saanud 134 inimesega, neist kaks on öelnud, et ei soovi trahvi tühistamist,» ütles politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Margit Mander.

Kohtusse on praegu edastatud 60 materjali. 

Ta ütles, et hinnanguliselt on tühistamisele minevate trahvide kogusumma koos täituritasudega 30 000 eurot. «Oluline on tähele panna, et valdavas osas ei ole tegemist täiendava kuluga riigile, vaid inimesed saavad tagasi raha, mille nõudmise alus ei olnud õiguspärane.»

Seda, kui suur on trahvide tühistamiseks vajalik kohtukulu, ei osanud Mander esialgu täpsustada.

Ida prefektuur võtab ühendust kõigi 178 kiiruseületajaga, kellele määrati trahv taatlemata kiirusmõõtja alusel ning annab neile võimaluse see trahv tühistada, ajades ise korda kohtudokumendid ning makstes ka kulud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles