Andres Jõesaar: vastused vastuseta küsimustele

Andres Jõesaar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Jõesaar
Andres Jõesaar Foto: Peeter Langovits

ERRi meediauuringute osakonna juhataja Andres Jõesaar kirjutab, et Eesti seadused peaksid tagama ERRi sõltumatuse, ent praeguse ringhäälingu­nõukogu tegevuses on tunda soovi seadust «õgvendada».

Millisel moel ja kuidas käituda, kui ühest küljest sooviks tasakaalustatud, argumenteeritud ja ausat debatti, aga debati loodetaval teisel osapoolel on hoopis teised tahtmised? Millist käitumisviisi valida?

Kas on õige valida orjameelne alistuv käitumine, kus ei tehta midagi enda õiguste eest seismiseks, seatakse teiste arvamused ja soovid enda omadest alati kõrgemale, alistutakse kergesti, talutakse kõike vaikides, vabandatakse? Või tuleks olla jõuline, agressiivne? Mitte kuulata, kasutada veelgi võimsamaid relvi kui vastased, üritada olla tegudes veel äkilisem, solvangutes veelgi teravam, Suurest Kanjonist veelgi reljeefsem?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles