Linde sõrm sai riigikogu hääletuspulti purustades viga

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu liikme hääletuspult
Riigikogu liikme hääletuspult Foto: Stanislav Moshkov / Õhtuleht

Riigikogu liikme Väino Linde sõrm sai vigastada, kui ta puutetundliku ekraaniga hääletuspuldile veidi hoogsamalt, kuid oma sõnul mitte karateka kombel vajutas ja pult purunes.

«Pidin saalis oleva puutetundliku ekraaniga hääletuspuldile sõrmega vajutama, tegin seda ilmselt hoogsamalt kui vaja ja puldi klaas purunes, see tähendab, sinna tekkisid praod,» rääkis Linde Õhtulehele, mis riigikogu eelmise kolmapäeva istungi algul kohalolekukontrolli ajal juhtus.

Tema arvates võis puldi katteklaas juba enne veidi pinges olla, sest «ega ma ju karateka pole, et suudan niimoodi terveid asju lõhkuda».

Kuna pult enam ei töötanud, anti talle võimalus kasutada hääletuskaarti ja hääletada kolleeg Tõnis Kõivu kõrval, kus oli vaba koht.

«Kuivõrd parema käe nimetissõrme nukk andis õhtul end veidi tunda, usun, et läksin ekraani vastu sõrmeotsaga ja ühtlasi kogemata ka sõrmenukiga,» hindas Linde väikest vigastust.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles