Landi otsa jäi hiiglaslik karpkala

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

«Viies vise, ja korraga oli lant nagu põhjas kinni. Mõtlesin, mis siis ikka – lant jääb aeg-ajalt ikka heinatuusti taha kinni. Asi muutus kahtlaseks, kui see «kinni» hakkas paati järel lohistama,» rääkis mõned päevad tagasi oma rekordkala püüdnud Kristjan Matson.

Matson läks Vastse-Kuuste järvele kalale esmaspäeva hommikul kella kümne paiku, lootes, et ehk tabab mõne haugi. Ta lükkas väikese, ühele inimesele mõeldud kummipaadi vette. Sõbral oli istumise all pisut toekam paat. Neli viset spinninguga ning lant lohises lahedasti hilissügiseses vees, kus vetikad on juba põhja vajunud.

Viies vise – seekord jäi lant vee alla päris kauaks. «Kala ei saanud vist oma 15 minutit arugi, et tal paat sabas lohiseb. Ujus oma teed ja tegi oma toimetusi,» ütles Matson. Seejärel hakkas uimeline ilmselt väsima ning salapärane «allveelaev» tõusis pinnale, kirjeldas kalamees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles