Riik jagab tühje lubadusi

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arstide puuduse all kannatava Ida-Virumaa keskhaigla uus korpus valmib lõplikult uue aasta alguses, sellega loodetakse ligi meelitada ka uusi doktoreid.
Arstide puuduse all kannatava Ida-Virumaa keskhaigla uus korpus valmib lõplikult uue aasta alguses, sellega loodetakse ligi meelitada ka uusi doktoreid. Foto: Peeter Lilleväli/Põhjarannik

Ida-Viru keskhaigla pressiesindaja Anneli Bogens tunnistas, et arstide põud ei ole tekkinud üleöö – tegu on aastakümnetepikkuse protsessiga. «Viimasel ajal on olukord läinud teravamaks, sest arste läheb järjest pensionile. Värskelt arstikutse omandanud meedikud ei pea Ida-Virumaad elamis- ja töökohana  atraktiivseks, seetõttu on neid ka keeruline siia meelitada,» tõdes haigla esindaja.

Ligi sadat tuhandet inimest teenindava Ida-Viru keskhaigla ülemarsti Kalju Miti sõnul on nende haiglas tööd 151 arstile ning praegu on neist puudu pea iga kümnes. Samas toonitas ta, et kõik oma kohustused suudab haigla täita.

Neetud paik

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles