Ettevõtjad lubavad riigi kohtusse anda

Andrus Karnau
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mainori omanik Ülo Pärnits on koos Kanada partneriga investeerinud kahte Ida-Virumaal arendatavasse tuuleparki pea neli miljonit eurot, mis tuleks elektrituruseaduse muutudes korstnasse kirjutada.
Mainori omanik Ülo Pärnits on koos Kanada partneriga investeerinud kahte Ida-Virumaal arendatavasse tuuleparki pea neli miljonit eurot, mis tuleks elektrituruseaduse muutudes korstnasse kirjutada. Foto: Peeter Langovits

Tuuleparkide omanikud ja arendajad ähvardavad riiki kohtuga, kui elektrituruseaduse muudatused lähevad riigikogus läbi esialgsel kujul.

Üks tuuleparkide arendajatest, kelle investeering ähvardab seetõttu luhtuda, on Mainor omanik Ülo Pärnits. Ta arendab koos Kanada partneriga kaht tuuleparki Ida-Virumaal – üks neist, Purtse tuulepark, oli kavandatud Eesti oludes hiigelsuurena ehk 80 MW võimsusega.

«Oleme investeerinud nendesse projektidesse 60 miljonit krooni (3,8 miljonit eurot),» lausus Pärnits. «See oleks jõhker, kui sellisele rahale peame kriipsu peale tõmbama.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles