Nukker maadlus päritud võlgadega

Mikk Salu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Isa suri ära ja pärandas kolmele pojale 7000 krooni võlga, pisiasjad nagu mobiilivõlg ja küttevõlg. Pojad loobusid pärandusest, seega ka võlgadest. Paistab tühiasi, aga ometi hakkas sealt venima tüütu, kümneid inimesi haaranud ja aastaid kestnud protsess.

Poegade järel liikus pärand (võlg) nende lastele, laste järel lastelastele. Nemadki loobusid. Siis surnud mehe vanematele ja nende lastele ja siis lastelastele. Lõpuks surnud mehe vanaonudele ja vanatädile ja muidugi, kas ongi vaja üle korrata, ka nende lastele ja lastelastele.

Tallinna notari Priidu Pärna kinnitusel pole kirjeldatu pelk teooria, vaid näide elust enesest. «Lõpuks ongi nii, et pärandus – antud juhul võlad – on kaugete vanaonude laste käes ja nemad kiruvad notareid või lolle seadusi,» räägib ta. «Need inimesed ei pruukinud surnud inimest isegi tunda. Mul endal oli hiljuti juhtum, kus pärija nägi inimest, kes talle päranduse jättis, esimest korda surnukirstu ääres.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles