Tallinnal võib toimetulekutoetuste raha lõppeda augustiks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Firmad kanditakse varadest tühjaks ja väidetakse, et võlgade tasumiseks raha ei jätku.
Firmad kanditakse varadest tühjaks ja väidetakse, et võlgade tasumiseks raha ei jätku. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Tallinna linnavõimu kinnitusel on toimetulekutoetuste taotlejate arv kiiresti kasvanud ning toetusraha võib lõppeda juba augustiks.

Tallinna abilinnapea Merika Martinson juhtis toetusraha nappusele esmakordselt tähelepanu juba veebruari alguses, kui märkis, et riigipoolse toetuse suurenemiseta võib linnal tekkida raskusi toetuste väljamaksmiseks juba mais.

Seejärel eraldas valitsus omavalitsustele toimetulekutoetuste maksmiseks juurde 100 miljonit krooni, kuid Tallinna linnavõimu hinnangul on seda ikkagi vähe.

Tallinna linnavalitsuse pressiteenistuse kinnitusel on riik eraldanud tänavu Tallinnale toimetulekutoetuse maksmiseks 9,05 miljonit krooni, kuid praegust vaesumise tempot arvestades kulub selleks 15 kuni 20 miljonit.

«Hinnanguliselt võib praeguses olukorras toetusraha otsa lõppeda augustiks,» märkis pressiteenistus.

Võrreldes mullu märtsiga on tänavu Tallinnas toimetulekutoetuse saajate hulk kasvanud 2,3 korda. Kui mullu märtsis maksti Tallinnas toimetulekutoetusi 766 970 krooni, siis tänavu oli see summa juba 1 777 343 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles