Muuli: riik meelitas pettusega II sambaga liituma

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Muuli
Kalle Muuli Foto: Toomas Huik

Ajakirjanik Kalle Muuli leidis, et riik on teda kui kodanikku meelitanud II pensionisambaga liituma pettusega, nagu nüüd välja tuleb.

Valitsus tahab alates suvest kaheks aastaks peatada sissemaksed pensioni II sambasse ning Muuli ütles Raadio 2 saates «Olukorrast riigis», et see on kunagi riigi antud lubaduste vastu minek.

«Kui riik poleks omal ajal kindlalt lubanud omapoolseid makseid pensionisambasse, poleks ma sellise fondiga ühinenudki,» rääkis Muuli.

Ta rõhutas fondi kõrgeid valitsustasusid, jäiku tingimusi ning sedagi, et fondi on hiljem raske vahetada.

Muuli leidis, et kui nüüd tahetakse külmutada sissemaksed pensionisambasse, siis peaks riik sundima pankasid näiteks ka fondi kõrgeid valitsemistasusid külmutama.

Praeguse koalitsiooni lagunemist eelarvekärbete üle peetavate vaidluste tõttu Kalle Muuli ei uskunud.

«Ma ei näe kedagi, kes tahaks praegusest valitsusest lahkuda, ega ka ühtki opositsiooniparteid, kellega tahetakse koostööd teha,» nentis Muuli. «Isegi siis ei juhtu midagi, kui sel aastal ootab ees veel 7 miljardi suurune kärbe ja järgmisel aastal 13 miljardiline kärbe, nagu on räägitud,» arvas Muuli.

Erakondade rahastamisest rääkides leidis ta, et eraisikute annetused tuleks ära keelata. Kaassaatejuht Anvar Samost leidis, et ära võiks keelata vaid välismaised annetused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles