ERR.ee: katoliiklased süütasid paasaküünla enne südaööd

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katoliku piiskop Eestis Philippe Jourdan (keskel).
Katoliku piiskop Eestis Philippe Jourdan (keskel). Foto: Raigo Pajula

Eesti kirikutes toimusid täna jumalateenistused, katoliiklased ja Eesti Apostlik-Õigeusu Kiriku kogudused aga tervitasid ülestõusmispüha juba eile hilisõhtul.

«Piibel ütleb meile, et naised, kes käisid Kristuse haua juures, olid esimesed tunnistajad, ja juba väga vara hommikul nad käisid seal. Mis kell täpselt toimus Kristuse ülestõusmine, seda meie ei tea, Kristus elab lootustes ja seetõttu on see selline väga ilus öine teenistus,» ütles Eesti Katoliku Kiriku piiskop Philippe Jourdan, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Kesköise ristikäiguga tervitab ülestõusmispüha õigeusukirik. Mitmed Eesti Apostlik-Õigeusu Kiriku kogudused peavad ülestõusmispüha uue kalendri järgi - ühel ajal luterlaste ja katoliiklastega. Ristikäik sümboliseerib varahommikust tulekut Kristuse hauale.

Eesti Apostlik-Õigeusu Kiriku metropoliit Stefanus ütleb, et Kristuse ülestõusmine puudutab igaüht, sest millised ka ei oleks raskused, võidavad armastus ja tarkus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles