Eesti vabavõitleja pürib tippliigasse

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti parim vabavõitleja Alik Tseiko liigub tasapisi unistuse ehk maailma tippliiga suunas.
Eesti parim vabavõitleja Alik Tseiko liigub tasapisi unistuse ehk maailma tippliiga suunas. Foto: Margus Ansu

Möödunud aasta septembris ühe maailma suurima võitlusspordiklubiga American Top Team lepingu sõlminud ja tänavu kevadest USAs harjutav Eesti MMA-võitleja Alik Tseiko osales novembris maailma ühe suurema sportliku vabavõitluse organisatsiooni Bellatori korraldatud prooviesinemisel, kus otsiti osalisi järgmisel aastal esilinastuvasse tõsielusarja. Tseikol õnnestus jõuda finaalvooru ning nüüd ootab ta Bellatori otsust, mis peaks temani jõudma hiljemalt detsembri keskpaigas.

Esimesena tuli sellise tõsielusarjaga välja maailma esiliiga UFC, mis on alates 2005. aastast tootnud sarja «The Ultimate Fighter» ehk lühidalt TUF.

«UFC oli juba enne omajagu populaarne, aga TUF andis sellele spordialale metsiku lennu, sest sellega viidi ala tavainimesele söödaval kujul nende kodusesse telerisse,» selgitas Eesti sportliku vabavõitluse liiga Raju peakorraldaja Ott Tõnissaar. «Mingi hunnik vendasid elab kaks-kolm kuud ühes majas, välja nad ei saa, keegi sisse ei saa, telekat ei ole, raadiot ei ole, ainult teevad trenni ja neil on piiramatus koguses süüa ning alkoholi – mis sa veel elult tahad? Lisaks veel vahepeal kaklevad puuris.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles