Tartu maanteel liiklemine oli põrgu

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas Tartu maanteel oli pealinna sissesõit hommikul kinnituisanud tee tõttu mitme tunni jooksul tugevasti häiritud. Ka päeva jooksul tekkis veel veokitel paksu lume tõttu kinnijäämise oht. Fotol tuisu tõttu seisvad autod Tallinna lennujaama juures.
Tallinnas Tartu maanteel oli pealinna sissesõit hommikul kinnituisanud tee tõttu mitme tunni jooksul tugevasti häiritud. Ka päeva jooksul tekkis veel veokitel paksu lume tõttu kinnijäämise oht. Fotol tuisu tõttu seisvad autod Tallinna lennujaama juures. Foto: Mihkel Maripuu

Ilmajaama lubatud suured lumekogused jäid õnneks taevasse ning eilehommikusi liiklusvoogusid segasid veidi vaid tugev tuul ja pinnatuisk. Ootamatult pääses põrgu lahti aga Tartu maanteel, lennujaamast veidi maad edasi. Lennujaama ja Vana-Tartu maantee vahele jääva Tartu maantee lõigu linna sisenev suund oli hommikul kella üheksaks nii täis tuisanud, et mitu veokit jäi seal lihtsalt kinni ja sõiduautod ei pääsenud neist mööda

Vana-Tartu maanteele moodustus linnasõitjatest ligi kilomeetripikkune rivi. Targasti tegid need autojuhid, kes otsa ümber pöörasid ja hoopis Viljandi maantee kaudu Tallinna sõitsid. Aega ja kütust kulus küll rohkem, kuid närvirakke sai niimoodi kõvasti kokku hoida. Pealegi polnud ei külavaheteedel ega Viljandi maanteel eriti lund ja sõidutingimused olid tublisti üle keskmise.

Politseinikud suunasid vahepeal ka linna siseneva liiklusvoo vastassuunavööndisse, nii et kummaski suunas oli avatud üks sõidurada. Varsti pandi linna sisenev liiklusvoog aga mingil põhjusel jälle seisma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles