Tallinn surub Linnalehe jaotuskasti oma reklaami

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnalehe jaotuskastid.
Linnalehe jaotuskastid. Foto: Peeter Langovits

Aprilli lõpus võib pealinna tänavail seisvaist punastest jaotuskastidest leida tasuta Linnalehe asemel hoopis linnavõimu reklaamtrükiseid.

Tasuta Linnalehte on Tallinna tänavatele pandud punastest jaotuskastidest levitatud juba ligi kolm aastat, kuid järgmise kolme-aastase lepingu pakkumisse on linnavalitsus kirjutanud uue kohustuse - neil päevil, kui leht ei ilmu, tahab linnavõim jaotuskasti laduda oma reklaamtrükised, kirjutab Õhtuleht.

Kesklinna asevanema Kaia Sarneti sõnul tuli mõte jaotuskaste reklaami jaoks kasutada sellest, et lehekastid on suurema osa ajast tühjad, kuna leht ilmub praegu kolmapäeviti ja reedeti.

Kuna linnavõim lubab lehekastile samas kirjutada ainult selle paigaldaja ja levitatava ajalehe nime, rikuks samast kastist linnavõimu reklaami jagamine reklaamiseadust, ütleb Linnalehe jurist Ülar Maapalu.

Juristi sõnul on tekkinud olukord, kus enampakkumisel osalev isik peab leppima teadmisega, et võidu korral asub ta rikkuma seadust, sest oma kaubamärgi all Tallinna linna poolt väljaantavaid trükiseid levitades jagab ettevõte inimestele eksitavat informatsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles