Eesti on tänavu ära kasutanud pea kõik SAC programmi lennutunnid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
C-17 Globemaster Tallinna lennujaamast õhku tõusmas.
C-17 Globemaster Tallinna lennujaamast õhku tõusmas. Foto: Berit-Helena Lamp

Eesti on tänavu ära kasutanud pea kõik NATO strateegilises õhutranspordiprogrammis (SAC) ette nähtud lennutunnid.

SAC lennuprogrammis osaleval Eestil on aastas võimalik kasutada 45 transpordilennuki C-17 Globemaster lennutundi. «Oleme kasutanud transpordilennukit meie missiooniüksuse viimiseks ja äratoomiseks Afganistani operatsioonipiirkonnast,» ütles BNSile kaitseministeeriumi pressiesindaja. Viimane selline lend leidis aset sel nädalal, kui transpordilennuk C-17 Globemaster tõi Afganistanis tagasi teenistuse lõpetanud Eesti kontingendi Estcon-13.«Sellega on suurem osa lennutundidest ära kasutatud, mõned järelejäänud tunnid kasutame varustuse transpordiks,» lisas pressiesindaja.

NATO strateegilise õhutranspordivõime programmi (SAC) raames hankisid selles osalevad riigid ühiselt kolm Boeing C-17 Globemaster III-tüüpi transpordilennukit, mille kasutamine on riikide vahel ära jagatud. Lennukid paiknevad Ungaris Papa lennubaasis.

SAC programmiga on liitunud Bulgaaria, Eesti, Hollandi, Leedu, Norra, Poola, Rumeenia, Sloveenia, Ungari ja Ameerika Ühendriigid ning NATO rahupartnerlusprogrammis osalevad Soome ja Rootsi. Programm kestab hinnanguliselt kuni 2035. aastani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles