Kaitseväe Iraagi-missiooni varustus jõudis koju

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Eesti kaitseväe autod USA transpordilennukile laadimisel 2005. aasta suvel.
Pildil on Eesti kaitseväe autod USA transpordilennukile laadimisel 2005. aasta suvel. Foto: Tiina Kõrtsini/ SL Õhtuleht.

Eile õhtul saabus Eestisse tagasi operatsioonil Iraagi Vabadus osalenud ESTPLA rühmade varustus ning sellega saab Eesti kuus aastat väldanud missiooni praktiliselt lõppenuks lugeda.

«Meie ülesanne on varustuse ära toomisega täidetud ja missiooni sõjaline osa lõpetatud,» ütles Eesti kontingendi vanem major Toomas Väli. «Meist jäi maha turvalisem Iraak.»

Eestisse saabunud varustus kaalus üle 40 tonni ja selle hulgas oli kaks soomustatud veoautot MB UNIMOG, veoautode liikuv remonditöökoda, varuosade ladu. Lisaks toodi Iraagist Eestisse rühma varustust, sealhulgas sidevahendid, riidevarustus ja kuulipildujad.

Kaitsevägi osales operatsioonil Iraagi Vabadus alates 2003. aastast. Selle ajavahemiku jooksul panustati operatsiooni 11 jalaväerühmaga ja mitmete staabiohvitseridega.

Viimase rühmana oli operatsiooni piirkonnas ESTPLA-17, mis naases Eestisse möödunud aasta detsembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles