Armastus võitis, ja seks ka

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Haneke
Michael Haneke Foto: SCANPIX

Kahju, et Kaspar Jancise ja lätlase Vladimir Leštšovi joonisfilm «Villa Antropoff» nädalavahetusel Maltal Euroopa Filmiakadeemia auhinnata jäi – milline film võtnuks veel teravmeelsemalt kokku Euroopa tuleviku?

Kärgatab ju selle lõpus efektne pauk, mille tulemusena maandub Aafrika rannikul üks kasutatud kondoom – siiski piisavalt peibutav, et ergutada järjekordset neegrit, kes selle suveniirina üles korjab, üle tormise mere meie tõotatud paradiisi poole aerutama.

Ju ei nokitud selle eneseiroonilist hoiakut ära, või vastupidi, peeti liiga kergemeelseks, animatsioon pealegi – ainus 14 lühifilmi nominendi seas. Võitis rumeenlase Tudor Giurgiu mängufilm «Superman, Ämblikmees või Batman»: viieaastane poiss läheb koos isaga haiglasse, et külastada surevat ema – too ­ootab südame siirdamist, aga doonorit ei ole –, fantaseerides ühtlasi, milliseks kangelaseks peaks ta kehastuma, et ema päästa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles