Portaal soovib pääsu rahvastikuregistrisse

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimastel nädalatel on portaali petitsioon.ee algatustest enim tähelepanu pälvinud «Harta 12».
Viimastel nädalatel on portaali petitsioon.ee algatustest enim tähelepanu pälvinud «Harta 12». Foto: Repro

Petitsioon.ee haldajad sooviksid võimalust, et kohalike algatuste allkirjastamisel saaks inimese andmeid tasuta rahvastikuregistrist kontrollida, ent praegu pole siseministeerium selleks luba andnud.

Portaali loonud Eesti Omanike Keskliit leiab, et inimeste suhtlust ja debatti kohaliku omavalitsusega lihtsustaks, kui juba allkirjade kogumise käigus teeks süsteem ära kontrolli, kas tegu on kohaliku elanikuga ehk kas tal on neil teemadel kaasarääkimiseks üldse õigust.

Näiteks mullu kevadel koguti allkirju eelnõule suunata Tallinna TV raha lasteaedadele. Pärast pöördumise üleandmist pidi linnavalitsus ükshaaval hakkama kontrollima, kas kõik selle allkirjastajad on ikka pealinna elanikud. Nimelt on omavalitsus tulenevalt kohaliku omavalitsuse seadusest kohustatud võtma menetlusse eelnõu, mida nõuab vähemalt üks protsent elanikest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles