«Kummituskliki» Eesti kohtuprotsess algab aprillis

Argo Ideon
, poliitika- ja majandusanalüütik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüdistuse järgi töötas Vladimir Tšaštšin välja, levitas ja haldas pahavara, mis suunas nakatunud arvutid internetis reklaame vaatama. Kaitse järgi oli Tšaštšini osa skeemis vaid kolmandik ja tegemist polnud paha-, vaid hallvaraga, mis arvutit ega selle kasutajat ei kahjustanud.
Süüdistuse järgi töötas Vladimir Tšaštšin välja, levitas ja haldas pahavara, mis suunas nakatunud arvutid internetis reklaame vaatama. Kaitse järgi oli Tšaštšini osa skeemis vaid kolmandik ja tegemist polnud paha-, vaid hallvaraga, mis arvutit ega selle kasutajat ei kahjustanud. Foto: MARIS OJASUU / ÄRIPÄEV

Kui kohus hakkab uue aasta kevadel Tallinnas arutama Eesti ilmselt mastaapseimat rahapesusüüdistust, tahab süüaluste kaitsja näidata videolingi vahendusel tunnistajaid Venemaalt ja tõendada, et äri võtmefiguurid asusid hoopis seal.

Aprillis hakkab Harju maakohus arutama üleilmset kõlapinda tekitanud nn GhostClicki kaasust, kus kohtu all on Tartu arvutispetsialist, kunagi Äripäeva poolt auhinnatud IT-firmat Rove Digital juhtinud Vladimir Tšaštšin, tema ema Valentina Tšaštšina ning veel kolm noort meest: Timur Gerassimenko, Dmitri Jegorov ja Konstantin Poltev. Riigiprokurör Piret Paukštys süüdistab neid kõiki rahapesus ja kuritegelikku ühendusse kuulumises. Süüdistatavate seas on juriidiliste isikutena viis samade inimestega seotud ettevõtet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles