«Teeme ära» prügist on kolm neljandikku käideldud

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Teeme ära 2008» prügi Tartus Raadil.
«Teeme ära 2008» prügi Tartus Raadil. Foto: Margus Ansu

Möödunud kevadel kampaanial «Teeme ära 2008» kogutud prügi käitlemiseks on aega veel kaks aastat, kolm neljandikku kogutud prügist on käideldud.

«Teeme ära 2008» pügist, mille kogusid kokku 50 000 vabatahtlikku talgulist, on kolm neljandikku käideldud, ligikaudu neljandiku käitlemine kestab veel jäätmekäitlusfirma Utileek kolmel laoplatsil, eesmärgiga taaskasutada ära võimalikult suur osa jäätmetest, vahendas aktsiooni pressiesindaja.

Vastavalt seadusele on ettevõttel selleks aega kolm aastat ja lume sulamise järgselt on ettevõte  sorteerimise taaskäivitanud.

Prügi käitlemine on pooleli Tartu külje all Raadil, Rapla vallas Kuusikul ja Harkus. Lepingu kogutud prügi ladustamiseks ja sorteerimiseks sõlmis Utileegiga hanke tulemusel keskkonnaministeerium. Rehvide käitlemine koostöös rehviliiduga on lõpetatud.

«Kuigi prügi käitlemine ei toimu meie ja eriti prügi ladestusplatside lähikonnas elavate inimeste jaoks loodetud tempos, usume, et Utileek oma töö korrektselt lõpule viib. Hullem asi on metsa alla toodud uue prügiga,» väljendas oma rahulolematust prügiaktsiooni eestvedaja Rainer Nõlvak.

Metsaaluste koristamine toimub sel aastal omavalitsuste eestvedamisel. Uut üleriigilist prügiaktsiooni sel aastal ei korraldatud põhjusel, et iga-aastane aktsioon oleks süvendanud prügistajates harjumust viia oma igakevadine prügi metsa alla talgulisi ootama.

Siiski on «Teeme ära» toimkonda informeeritud siit-sealt metsa alt leitud, sealhulgas kilekottidesse pakendatud prügist, mis annab tunnistust prügistajate tegevuse jätkumisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles