Advokatuur: Pertelson ei ole advokatuuri aukohtule kaebust esitanud

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Pertelson.
Indrek Pertelson. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Esmaspäeva, 13. aprilli 2009 seisuga ei ole Indrek Pertelson esitanud ei advokatuuri juhatusele ega aukohtule ühtegi kaebust, mis puudutaks advokatuuri liikmete tegevust.

Tõele ei vasta anonüümne väide, et vandeadvokaat Terje Eipre peale on laekunud advokatuuri üheksa kaebust, vahendas advokatuuri pressiesindaja.

Eipre tegevuse kohta on alates 2007. aastast advokatuuri aukohus algatanud menetluse ühe kaebuse suhtes; menetlus on peatatud, kuivõrd käimas oli kohtuvaidlus. Nimetatud menetlus ei ole seotud Indrek Pertelsoni või Haabersti Perespordikeskuse ASiga.

Vastavalt advokatuuriseadusele algatab aukohus aukohtumenetluse huvitatud isiku, enda või advokatuuri organi algatusel, kui advokaadi tegevuses ilmnevad distsiplinaarsüüteo tunnused.

Aukohus otsustab aukohtumenetluse algatamise kahe kuu jooksul, alates päevast, mil ta saab teada distsiplinaarsüüteo tunnustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles