Mupo on valesti parkijaid trahvinud miljoni krooniga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaaegu tühi parkla Rocca al Mare katuseparklas, aga BMW seisab diagonaalis üle 2 invaparkimiskoha ja sebraga jalgteel. Pilt on tehtud 2008. aasta oktoobris.
Peaaegu tühi parkla Rocca al Mare katuseparklas, aga BMW seisab diagonaalis üle 2 invaparkimiskoha ja sebraga jalgteel. Pilt on tehtud 2008. aasta oktoobris. Foto: Postimees.ee lugeja

Tallinna munitsipaalpolitsei on tänavu kolme esimese kuuga määranud valesti parkimise eest trahve umbes miljoni krooni eest.


Munitsipaalpolitseiameti juhataja Kaimo Järviku sõnul on tänavu esimeste kuudega alustatud umbes 1000 väärteomenetlust, mis käsitlevad valesti parkimist. «Aasta esimese kolme kuuga on määratud trahve kogusummas umbes üks miljon krooni,» hindas ta.

Trahvi maksimaalmäär on 6000 krooni. «Minu teada seda summat siiski veel määratud pole, küll aga on korduva rikkumise puhul 4000-kroonist trahvi kirjutatud,» lausus Järvik. Esimese rikkumise tõestamise korral on trahvisumma keskmiselt kuni 3000 krooni.

Möödunud nädalal, kui ilmad soojenesid, võeti eriti suure tähelepanu alla haljasaladel parkimine. «Nende täpseid trahvisummasid on raske öelda, sest menetlused võivad veel kesta ja otsused tulevad hiljem,» ütles Järvik.

Linnakodanike fotode alusel menetleda ei saa

Ka Postimees alustas möödunud nädalal kampaaniat linnatänavatel valesti parkijate väljaselgitamiseks ning selle üleskutse peale on saabunud juba sadu fotosid ülbetest parkijatest. Munitsipaalpolitsei nende fotode alusel kahjuks rikkumisi menetleda ei saa.

«Oleme neid fotosid vaadanud küll, aga kui võõrast kohast tuleb meile pilt, siis meie peame menetluse alustamiseks teadma inimest, kes selle foto tegi, ja ta üle kuulama,» selgitas Järvik. Mupo peab täpselt välja selgitama rikkumise asukoha, lisama menetlusele seletused, joonised ja muu tõendusmaterjali. «Lihtsalt foto on küll hea teadmiseks võtta ja edaspidi sama kohta jälgida, aga auto on ju ühel hetkel sel kohal ja järgmisel enam mitte,» põhjendas munitsipaalpolitsei juht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles