Maruste saab õiguse suuremale pensionile

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rait Maruste.
Rait Maruste. Foto: Peeter Langovits

Parlamendi põhiseaduskomisjon tegi riigiteenijate palgatõusu puudutavasse eelnõusse muudatuse, mis annab komisjoni reformierakondlasest juhile Rait Marustele õiguse saada tulevikus suuremat riigikohtu esimehe pensioni.

Maruste töötas riigikohtu esimehena 1992. aasta detsembrist 1998. aasta augustini, misjärel temast sai Euroopa Inimõiguste Kohtu kohtunik. Kehtiva seaduse järgi oleks Marustel pensioniikka jõudes õigus saada vanaduspensioni, mille suurus on 50 protsenti riigikohtu esimehe palgast. 75-protsendilisele pensionile on praegu õigus neil, kes on riigikohtu esimehena töötanud üle seitsme aasta.

Põhiseaduskomisjon soovib teha seadusesse muudatuse, mille järgi piisaks suurema pensioni saamiseks viieaastasest staažist. Komisjoni kuuluva reformierakondlase Peep Aru sõnul oli staažinõude leevendamine komisjoni enda ettepanek, mida toetasid kõik arutelust osa võtnud põhiseaduskomisjoni liikmed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles