Kommunaalamet: lund veetakse linnast välja vastavalt vajadusele

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumi Tallinnas.
Lumi Tallinnas. Foto: Peeter Langovits

Tallinna transpordiamet on kohustanud oma lepingupartnereid lund linnast välja vedama. Seda tehakse vastavalt vajadusele igal pool linnas, kuid eelisolukorras on loomulikult vana- ja kesklinn.

Tallinna kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sulg ütles Postimehele, et lund veetakse linnast välja vastavalt vajadusele ning seda otsustab amet jooksvalt. Kõnniteede korrashoid on aga piirnevate kinnistute omanike kohustus.

«Lund veame välja kõige hädavajalikumatest kohtadest, kus muidu ei ole võimalik ohutut liiklemist tagada,» ütles Sulg. «Eile leppisimegi kokku kohad, kus lumevedu lähipäevil algab. Tallinna lepingupartneritega on kokku lepitud, et lund tuleb igal juhul välja vedada vanalinnast, ühisõidukite peatustest, ristmikelt ja ülekäiguradadelt. Kõik muu on seotud täiendavate lepingute ja kuludega.»

Järgneval ööl algab lume väljavedu Kadaka teelt, kus liiklemine läheb liiga kitsaks. Ka Vabaduse puiesteel on kohti, kus lumevallide tõttu on liiklemine raskendatud ning ei ole enam võimalik tagada kõnniteede hooldust. Suurem lume väljavedu toimub aga ikkagi kesklinnast, kus liikumisruumi on vähe.

Täna hommikul laekus Postimehe toimetusele kaebusi just Vabaduse puiestee kõnniteede kohta, kuna sealt ei ole lund koristatud. Sulg mainis, et puietsee ühel poolel asub kergliiklustee, mida peab lumest puhastama linn, teisel pool on aga tavaline kõnnitee, mida peavad koristama kinnistute omanikud.

«Kui näpuga seadust järgi ajada, siis mõlemal pool Vabaduse puiesteed on kõnnitee, mida peaksid hooldama kinnistute omanikud, kuid linn on neile vastu tulnud ning osa kõnniteid ise lahti lükanud,» ütles Sulg.

Ta lisas, et ka tänahommikused ülevaatused näitasid, et kõik kõnniteed ja jalakäigurajad ei olnud korralikult lumest koristatud. Osa töid tehti alles pärast hommikust tipptundi, kuigi lumesadu lõppes juba eelmisel õhtul kella üheksa paiku. See tähendab, et ka täna lähevad tänavakoristusfirmadele mingid leppetrahvid välja. Hommikul leidus linnas bussipeatusi, mis ei olnud lumest puhastatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles