Vähem läbijaid, vähem tulu

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koidula piiripunkt.
Koidula piiripunkt. Foto: Toomas Huik

Põlvamaal asuva Koidula piiripunkti ooteala haldaja Paldiski Sadamate AS nentis, et maksuameti suvel alustatud erakorraline tegevus piiriületajate kütusekoguste kontrollimisel on järsult vähendanud külastajate arvu, mistõttu firma tegevus muutus kahjumlikuks. Seepärast saatis ettevõte siseministeeriumile taotluse tõsta uuest aastast ooteala kasutamise tasusid.

«Koidula ooteala 2012. teise poolasta käibelangus on olnud erakordselt suur, mistõttu on ooteala teenuse pakkumine ettevõttele osutunud kahjumlikuks,» kirjutas Paldiski Sadamate ASi juhatuse liige Aleksandr Kovaljov siseministeeriumile saadetud taotluses.

Käibelanguse põhjuseks peab ta maksu- ja tolliameti (MTA) jõulist tegevust ebaseaduslike kütusevedajate takistamiseks. Juunis kehtestas amet rangema korra, lubades piiriületusel kaasa tuua vaid nii palju kütust, kui on vaja sõiduki sihtkohta jõudmiseks. Maksuhaldurid asusid juunis piiriületajate kütusekoguseid hoolega kontrollima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles