Otepääl tabas ametnikke äkiline ehituskeeluhoog

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järve kaldale ehitamise üle otsustavad keskkonnaametnikud.
Järve kaldale ehitamise üle otsustavad keskkonnaametnikud. Foto: Pm

Seni üsna lahkelt ehituslube jaganud ametnikud hakkasid järsku järjekordsele ehitusloa taotlejale seletama, et just tema kavandatavad kaks maja rikuks hunnitu loodusvaate ja tekitaks seega korvamatatut kahju.

Otepääst kahe kilomeetri kaugusel asuva Kaarnajärve kaldale on jagatud lube nii hotellide kui elamute ehitamiseks, nüüd aga otsustas loodusparki valitsev keskkonnaamet, et üks valge vares ei tohi seda teha.

Kuna järveäärne on juba niigi täis ehitatud, peavad kinnistu omanik Lily Neimann ja tema elukaaslane Rene Harinov lihtsalt leppima faktiga, et nemad jäid hiljaks. «Kaarnajärve ääres paikneb mitmeid vanu talukohti, samuti on uusi hoonestusalasid,» teatas keskkonnakasutuse juhtivspetsialist Rein Kalle mullu Neimannile. «Teatud hetkel tekib aga olukord, mil /.../ uue hoonestusala loomine muudab oluliselt vaateid ja maastikupilti. Kokkuvõtteks võib öelda, et käesolevaks ajaks on Kaarnajärve äärde uute ehitusalade loomisega tekitatud olukord, kus tuleks lagedaks jätta praegu hoonestamata alad, et säilitada veel olemasolevaid vaateid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles