Afganistan andis Venemaale sõbralikuma tooni

Evelyn Kaldoja
, välistoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade üleeile Kagu-Türgi linnast Ceylanpinarist üle piiri Süüria linnale Ras al-Ainile, mida on äsja tabanud õhurünnak. NATO välisministrid lubasid eile, et alliansikaaslasest Türgi piiri tugevdatakse õhutõrjesüsteemidega Patriot.
Vaade üleeile Kagu-Türgi linnast Ceylanpinarist üle piiri Süüria linnale Ras al-Ainile, mida on äsja tabanud õhurünnak. NATO välisministrid lubasid eile, et alliansikaaslasest Türgi piiri tugevdatakse õhutõrjesüsteemidega Patriot. Foto: Reuters/ScanPix

Kõnelused olid tõeliselt partnerlikud ning mitte kellegi vastu, vaid kõigi huvides, kuulutas Vene välisminister Sergei Lavrov eile õhtul Brüsselis pärast alliansi kolleegidega peetud NATO-Vene Nõukogu kokkusaamist, mille eel peeti vägagi võimalikuks ka järjekordset pahameeledemonstratsiooni Moskva esindaja poolt.

Nii kinniste uste taga kui pressikonverentsidel on Venemaa esindajad NATO üritustel läbi aegade ilmutanud kõikvõimalikku suhtumist sõimust kuni harvade naeratusteni. Kevadise kutse Chicago tippkohtumisele lükkas Moskva tagasi ja juba ligi aasta aega polnud Venemaal ka suursaadikut NATO juures.

Paar nädalat tagasi saabus Brüsselisse lõpuks ometi 2011. aastal lahkunud Dmitri Rogozini asemele uus Vene suursaadik ning eile alanud alliansi välisministrite kohtumise avaürituseks oli määratud ühislõuna nende Vene kolleegi Lavroviga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles