Merkel jätkab juhina

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Merkel
Angela Merkel Foto: SCANPIX

Saksa kantsler Angela Merkel valiti eile kristlike demokraatide (CDU) kongressil uuesti erakonna liidriks. Merkel kogus üle 97 protsendi häältest, mis on parim tulemus alates 2000. aastast, mil ta konservatiivide liidriks sai.

Kolmandaks ametiajaks kantsleriametisse pürgiv Merkel ütles Hannoveris eile alanud kahepäevasel kongressil parteikaaslastele peetud kõnes, et tema valitsus on suutnud juhtida Saksamaa läbi Euroopa Liidu rängimast finantskriisist ning on sestap sobivaim juhtima riiki ka ees ootavatel rasketel aegadel.

«Me oleme tüürinud Saksamaa kriisist välja tugevamana, kui ta kriisi sattus,» kuulutas Merkel, teenides ära tugeva aplausi. «Sellisel ajal ei oleks ükski koalitsioon suutnud riiki paremini juhtida,» lisas ta ilmse viitega koalitsioonipartnerile Vabadele Demokraatidele (FDP). «See on edukaim valitsus pärast taasühinemist.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles