Urmas Tooming: auklik Tallinn

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Tooming.
Urmas Tooming. Foto: Toomas Huik

Keda see üllatab, et Tallinna tänavad on auklikud. Ilmselt mitte kedagi. Oleme niisuguse olukorraga nii ära harjunud, et ei oska paremat tahtagi. Aga võiks ju. Muidugi ei ole Tallinn sugugi ainuke Eesti linn, kus autot lõhkumata liigelda ei saa. Ju on see siis mingi Eesti omapära.

Igal aastal kulutab pealinn tänavate lappimisele ja uuendamisele kümneid miljoneid kroone, aga olukord paremaks ei lähe. Tundub et Tallinn on lihtsalt nii suur linn, et meie nappima kippuva rahaga ei ole lihtsalt võimalik selle teid ja tänavaid korda teha. Kahjuks. Aga lootma ikka peab, et ehk läheb kunagi paremaks. Kas sel või järgmisel või ülejärgmisel aastal.

Ka tänavuseks aastaks on linnaisad kavandanud kümneid miljoneid kroone nii aukude lappimiseks kui tänavate põhjalikuks remondiks. Seekord on aga jälle see häda, et tuleb kulutusi kokku tõmmata ning vähemalt osa häid plaane edasi lükata. Aga tänavad lagunevad endistviisi edasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles