Hispaania kuningas tuleb mai alguses Eestisse

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juan Carlos I-st ja tema abikaasat Sofiat on Eestil au võõrustada juba mõne nädala pärast.
Juan Carlos I-st ja tema abikaasat Sofiat on Eestil au võõrustada juba mõne nädala pärast. Foto: AFP / Scanpix

Hispaania kuningas Juan Carlos I  ja kuninganna Sofia on Eestis esialgse kava kohaselt kahepäevasel visiidil 4.–5. mail ning külastavad siis tõenäoliselt ka teisi Balti riike.


Hispaania kuningas Juan Carlos (71) ei ole Eestis varem käinud. Hispaania troonil on ta olnud alates 1975. aasta novembrist.



Välisministeeriumi pressiesindaja ei soovinud eile Hispaania kuninga visiiti kommenteerida. Välisminister Urmas Paet käis Hispaanias ametlikul visiidil tänavu veebruaris.



2007. aasta juulis käis Hispaanias riigivisiidil Eesti president Toomas Hendrik Ilves ning 2008. aasta veebruaris märkis Ilves Hispaania suursaadikule Eestis Eduardo Ibanez Lopez-Dorile, et Hispaania kuningapaar võiks Eestit külastada niipea kui neile sobib ja see oleks Eestile suur au.



2006. aasta mais käisid Eestis Jaapani keiser Akihito ja keisrinna Michiko. Sama aasta sügisel külastasid Eestit Suur-britannia kuninganna Elizabeth II ja Edinburghi hertsog prints Philip ning kõigest poolteist kuud hiljem tegi Eesti-visiidi toonane USA president George W. Bush.



Möödunud aasta mais käis Eestis Hollandi kuninganna Beatrix, kes jõudis ära käia ka Saaremaal. Mullu juunis külastasid Eestit Belgia kuningas Albert II ja kuninganna Paola.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles