Firmajuhid on optimistid

Kristina Traks
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB majandusanalüütik Ruta Arumäe eile Tallinnas Estonia teatris peetud ärikliendi- ja pressiüritusel «Äriaasta 2013», kus SEB andis hinnangu Eesti ettevõtete ja majanduse väljavaadetele järgmisel aastal.
SEB majandusanalüütik Ruta Arumäe eile Tallinnas Estonia teatris peetud ärikliendi- ja pressiüritusel «Äriaasta 2013», kus SEB andis hinnangu Eesti ettevõtete ja majanduse väljavaadetele järgmisel aastal. Foto: Liis Treimann

SEB tehtud uuring näitab, et Eesti ettevõtete tervis on hea ning ettevõtjad arvavad järgmisel aastal käibekasvu ja eksporti suurenevat. Kolmandik küsitletutest kavatseb ka uusi töökohti luua.

«Eesti ettevõtete tervis on praegu mitu korda parem kui 2008. aastal,» ütles SEB juhatuse esimees Riho Unt. «Ettevõtjatel pole vaja enam karta seda kriisi, mis meil oli.»

Ta tugines panga nõustamisprojektile, mille raames käidi läbi ligi 900 Eesti väikest ja keskmise suurusega ettevõtet kõikides maakondades. Projekti raames korraldas pank ka ettevõtjate seas küsitluse, kus firmaomanikud ja -juhid andsid hinnanguid oma ettevõtte järgmise aasta käibele, töötajate arvu muutumisele, ekspordi- ja innovatsioonikavadele ning planeeritud investeeringutele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles