Hanila vald käib murdunud puu pärast vallaelanikuga kohut

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Murdunud puu.
Murdunud puu. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Läänemaa Hanila elanik kaebas valla kohtusse, sest valla maal kasvanud haige puu purustas murdudes tema sõiduauto, kuid vald keeldus hüvitamast 3500 euro suurust remondikulu, kirjutab Lääne Elu.

24. juuni hilisõhtul murdus ja kukkus Virtsu mõisapargis Mutionu baari juurde pargitud 2001. aasta Hyundai Galloperile peale puu. Kuna Virtsu mõisapargi hooldamise eest vastutab Hanila vald, nõudis autoomanik vallalt auto remontimiseks 3500 eurot.

Autoomaniku kaitsja Triin Väljaotsa sõnul ei ole tegemist vääramatust jõust tingitud õnnetusega: puu murdus, sest oli juuremädanikuga nakatunud, mitte tormituules. Seega on süüdlaseks valla kui pargi hooldaja tegevusetus.

Hanila valla esindaja Armand Reinmaa aga nentis, et õhtu oli tuuline, ja kinnitas, et vald hooldab mõisaparki korralikult. Vald tahaks näha eksperdihinnangut, mis tõestaks, et vajalikke parandustöid ei saa teha odavamalt ning et kõik parandamist vajavad vead tulid puu alla jäämisest ja mitte varem ega hiljem.

Valla seisukoht on, et 3500 eurot on liiga suur summa, mida hüvitada, ja hageja soovib valla kulul rikastuda.

Kohtunik Tambet Grauberg otsustas anda 17. detsembrini aega lisatõendite kogumiseks, kuna vaja on välja selgitada, kas vald ikka on pargipuude hooldamise eest hea seisnud ja milline oli ilm 24. juunil Virtsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles