Kohus mõistis inimesed tulega tapnud nooruki pikaks ajaks vangi

Mirjam Mäekivi
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suur-Ameerikas põles maja.
Suur-Ameerikas põles maja. Foto: Peeter Langovits

Harju maakohus mõistis täna 21-aastase Silver Mägi süüdi kolme inimese tulesurma põhjustamises mullu augustis ning saatis noormehe 15 aastaks vangi.


Kohus mõistis Mägi süüdi kolme inimese mõrvamises julmal moel, võõra vara hävitamises, süütamises ja omavolilises sissetungis. Nende kuritegude kogumi eest sai nooruk liitkaristuseks 15 aastat vangistust, teatas kohtu pressiesindaja.



Karistuse kandmise alguseks loetakse tema kinnipidamise päev, 6. august 2008.



Mägilt mõisteti välja kannatanute tsiviilhagide katteks 210 385 krooni, sundraha 10 875 krooni ja menetluskulud kokku 59 121,60 krooni.



Süüdistuse järgi sisenes Mägi mullu 5. augusti hilisõhtul ebaseaduslikult Tallinnas Suur-Ameerika tänaval asuvasse majja, kus süütas trepikoja, millest sai alguse ulatuslik tulekahju.

Tulekahjus hukkusid 1986. aastal sündinud naine ning 1962. ja 1979. aastal sündinud mehed.

Ohustatud oli ka teiste majaelanike elu ja tervis, kes kõik said vingukahjustusi. Neil õnnestus siiski oma korteritest evakueeruda.

Põlengu tagajärjel sai tulekahjustusi maja trepikoda ning suitsu- ja kuumakahjustusi majas asuvad korterid. Sellega tekitas süüdistatav varalist kahju kokku üle 3 miljoni krooni, mida käsitletakse olulise varalise kahjuna.

Põhja prefektuuri kriminaalpolitseinikud tabasid süüdistatava kaaskodanike abiga kuriteole järgnenud päeval.

Mägi tegu kvalifitseeriti mõrvana, kuna maja süüdates teadis ta, et seal viibivad inimesed ning arvestades hilist kellaaega pidi ta arvestama ka sellega, et inimesed juba magavad või on magama jäämas ega pruugi tekkinud tulekahju ja vingu tõttu majast välja pääseda.

Ülemöödunud nädalal tunnistas Mägi kohtus, et süütas tule kättemaksuks.

Kohtuotsusele on võimalik edasi kaevata Tallinna ringkonnakohtule seitsme päeva jooksul alates kohtuotsuse kuulutamisest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles