Päästjad treenivad põrgukuumuses

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsusukeldumisharjutust tehti metallist konteineris, mille tagumisse otsa tehti üles suur lõke. Uksed-aknad kinni ning temperatuur metallkasti sees tõusis kiiresti mitmesaja kraadini.
Suitsusukeldumisharjutust tehti metallist konteineris, mille tagumisse otsa tehti üles suur lõke. Uksed-aknad kinni ning temperatuur metallkasti sees tõusis kiiresti mitmesaja kraadini. Foto: Kristjan Teedema

Kangelastegu võib kergesti pöörduda traagiliseks tuleõnnetuseks, kui põlevasse majja inimest päästma tormates tegevust enne läbi ei mõtle. Tuletõrjujadki treenivad selliseks olukorraks spetsiaalse harjutuse abil.

Mõni nädal tagasi märkas töölt koju saabunud mees, et naaberkorteri ukse vahelt immitseb suitsu. Ta helistas päästeametisse, kuid et mure naabrite pärast oli suur, otsustas ta korteriukse maha murda ja inimesed välja tuua.

Kuuma suitsu ja leeke trotsides õnnestus tal korterist välja tuua naine. Peagi saabunud päästjad tõid seejärel välja ka mehe. Tagantjärele võib õnnetust pidada õnnelikuks, eriti seetõttu, et appitõttaja ise jäi terveks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles