Suveniir võib kaasa tuua pahanduse

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksu- ja tolliameti tollikorralduse peaspetsialist Elika Brosman demonstreerib püütoninahka, mis on Eestis­se jõudnud illegaalseid teid pidi ilmselt sooviga õmmelda need mõnele prouale ihuehteks.
Maksu- ja tolliameti tollikorralduse peaspetsialist Elika Brosman demonstreerib püütoninahka, mis on Eestis­se jõudnud illegaalseid teid pidi ilmselt sooviga õmmelda need mõnele prouale ihuehteks. Foto: Mihkel Maripuu

«Oleme nüüd mitu aastat käinud ka turismimessil, et seiklushuvilised oleksid võimalikult hästi teavitatud, mida nad maailma avastades tohivad kotti pakkida ja mida ei tohi. See on tegelikult väga oluline,» räägib Elika Brosman.

Alates 1. detsembrist 2008 on reisija pagasis väljastpoolt Euroopa Liitu kaasatoodud kaup (v.a alkohol, tubakatooted ja kütus) maksudest vabastatud, kui see on mõeldud isiklikuks kasutamiseks ning kauba koguväärtus ühe isiku kohta ei ületa 300 eurot, lennu- ja merereisijate puhul 430 eurot.

Sellegipoolest on oluline teada, et paljude loomsete ja taimsete kaupade puhul kehtivad kindlad piirangud – mõnel juhul tuleb taotleda ka eraldi luba. Nõuete täitmata jätmise korral peab kauni ja hinnalise meene jätma piiripunkti, kus tolliametnikud selle konfiskeerivad. Sama säte kehtib ka postisaadetistele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles