Mezzo filmib Veneetsias Eesti teatrit

Tiit Tuumalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurejooneline: La Fenice.
Suurejooneline: La Fenice. Foto: Corbis/Scanpix

Järgmisel nädalal Veneetsiasse ühte Euroopa nimekamasse ooperimajja La Fenice esinema sõitev Eesti Rahvusballett sai tähelepanuväärse sõnumi – 44 riigis leviv muusikatelekanal Mezzo salvestab külakostiks kaasavõetava Ben Stevensoni balleti «Pähklipureja».

Kokkulepe sündis Mezzo initsiatiivil ja La Fenice vahendusel, kus kanal on ennegi salvestanud. «Päris tasuta me seda luba ei andnud, aga summa on sümboolne,» ütles balletijuht Toomas Edur. Olulisem on võimaliku vaatajaskonna suurus – klassikalisele ja džässmuusikale, sh ooperile ja balletile pühendunud kanalil on Euroopas 18 miljonit tellijat, ka Eestis on see kättesaadav.

Lavastus võetakse üles kahel publikuga etendusel, erilisi mööndusi trupp selleks tegema ei pea. «Meie tantsime nagu ikka, nende asi on salvestada,»  kinnitas Edur. Enne eetrisse jõudmist peab tulemuse heaks kiitma ka Eesti pool. Millal teleesietendus aset leiab, ei osanud Edur veel eile vastata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles