Arstide liidu esindajad läbirääkimistele ei tulnud

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haiglate liidu juht Urmas Sule täna arutelul.
Haiglate liidu juht Urmas Sule täna arutelul. Foto: Toomas Huik / Postimees

Täna lõunal toimuma pidanud tervishoiutöötajate kollektiivlepingu läbirääkimistele ei tulnud arstide liidu esindajad, sest seni on lahendamata töökoormuste küsimus.

Haiglate liidu juht Urmas Sule ütles ajakirjanikele, et tänase kohtumise vorm muutus ning hoolimata liidu valmidusest täna kollektiivleping allkirjastada jääb see tegemata.

«Kuna eelleppes on sissekirjutatud loogika, et kolleltiivlepe peab sisaldama vähemalt neid tingimusi, mis on eelleppes. See motiveerib täiendavalt läbirääkima. Praegu ongi meil arstide liiduga paar punkti vastastikku lõplikult kokku leppimata.»

Peame nende punktide osas täiendavaid konsultatsioone, lisas ta.

Küsimuseks on kuidas formuleerida töökoormustega edasi tegelemine pärast  2013. aastat.

Eesti Haiglate Liit kutsus 12. detsembriks taas kokku kõik kollektiivleppe osapooled, et lepingu sõnastust enne allkirjastamist täpsustada ja kooskõlastada.

«Oktoobris sõlmitud eellepet on osapooled pisut erinevalt tõlgendanud ning nüüd püüame leida sõnastuse ja täpsuse, mis kõiki kollektiivleppe osapooli rahuldaks. Meie eesmärk on anda nii tervishoiutöötajatele kui ka patsientidele kindlustunne ja 2013. aastast kehtima hakkav lepe veel vanal aastal allkirjastada,» ütles liidu juhatuse esimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles