Aeg: Eestis Läti-Leedu rahutusi karta pole

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahutused Riia südalinnas.
Rahutused Riia südalinnas. Foto: AFP / Scanpix

Kapo peadirektor Raivo Aegi sõnul pole Eestis põhjust oodata Läti-Leedu tüüpi rahvarahutusi, sest Eestis on majanduskriisist tingitud otsuseid paremini põhjendatud.


Kapo aastaraamatu esitlusel Postimees.ee küsimusele vastanud Aegi sõnul on see hüpotees küll kontrollimata, kuid talle tundub, et näiteks Lätis jäi vajaka inimestele raskete majandusotsuste selgitamisest.

Samuti on tema sõnul Eestit tabanud majanduskriis leebem kui Lätis-Leedus ning astutud sammud olukorra tõsidusega võrreldes proportsionaalsed.

Aeg ei pidanud reaalseks ka seda, et kui Eestis peaks majandusolukord sama halvaks minema kui Lätis, et siis inimesed tänavale tuleksid. Tema sõnul saavad inimesed aru, et ega see kriisi leevenda, kui paar asja veel ära lõhkuda.

Kaitsepolitsei pressiesindaja Andres Kahar lisas, et Eestis kasuks räägib ka asjaolu, et siin valitsev mentaliteet on Läti omast üsna erinev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles