Bussisõitja: Harjumaa bussijuhid rikuvad tahtlikult validaatoreid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harjumaa liinide bussipeatus Balti jaamas.
Harjumaa liinide bussipeatus Balti jaamas. Foto: Mihkel Maripuu

Harjumaalt pärit pahane bussisõitja kirjutas Jõelähtme valla lehele, et väidetavalt lõhuvad bussijuhid sihilikult uusi kassaaparaate-validaatoreid, et sundida sõitjaid sularahas pileteid ostma. MTÜ Harjumaa Ühistranspordikeskus tegevdirektor Ago Kokser lükkas niisuguse väite ümber - tegemist olevat hoopis sellega, et kõik bussijuhid ei ole uue piletisüsteemiga veel harjunud.

«Küsimus on pigem selles, kas bussijuhid on vähe koolitust saanud või ei julge nad uusi aparaate kasutada,» selgitas Kokser Postimehele.«Kokkulepe on meil selline, et kui niisuguseid signaale tuleb, siis teeb kassaaparaatide-validaatorite paigaldaja ehk firma Ühendatud Piletid bussijuhtidele täiendavaid koolitusi.»

Kokseri sõnul on tegemist arenguraskustega, mida püütakse võimalikult kiiresti kõrvaldada. Võrreldes uue piletisüsteemi kasutuselevõtuga septembris on olukord tunduvalt paremaks läinud. Ühiskaardid võeti nii Tallinnas kui Harju maakonnas kasutusele ühel ajal. Erinevus on aga selles, et kui pealinnas on ühissõiduki iga ukse juures validaator ehk sõitu tuvastav seade, siis maakonna bussides asub kassaaparaat-validaator vaid bussijuhi juures.

«Busse on meil Harjumaa liinidel umbes 80 ning juhte paarisaja ringis, siis võib ikka juhtuda, et mõni juht ei oska uut aparatuuri kasutada või ei saa sellega hakkama,» ütles Kokser. «Alguses oli asi palju nutusem. Olen alati reisijatele ka öelnud, et niikaua tuleb kassa juures seista, kui pilet on kätte saadud.»

Ta rõhutas, et kõigile bussijuhtidele on antud korraldus, et kui kassaaparaat ei tööta, siis võib inimene tasuta sõita. Samas peab aga juht kohe oma tööandjale ehk veofirmale teatama mittetöötavast aparaadist. Bussijuht ei tohi sõitjalt raha võtta, kui tal ei ole piletit vastu anda, see on kindel seisukoht.

Kokseri sõnul toimub igal esmaspäeval koosolek Ühendatud Piletitega, et arutada eelmisel nädalal toimunu üle ning kui vaja, siis peetakse ka vedajatega nõupidamisi.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles