Rõivase asemel pääseks riigikokku Jaanus Rahumägi

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Rahumägi
Jaanus Rahumägi Foto: Toomas Huik

Kui praegu riigikokku kuuluvast Taavi Rõivasest saab sotsiaalminister, võib tema asemel parlamenti pääseda reformierakondlane Jaanus Rahumägi.

Rõivas sai mullu kevadel toimunud riigikogu valimistel isikumandaadi, kogudes Haabersti, Kristiine ja Põhja-Tallinna valimisringkonnas 6710 häält. Rõivase esimese asendusliikmena on riigikokku mineku õigus Jaanus Rahumäel, keda toetas samas valimisringkonnas 1423 valijat. Rahumäe loobumisel võib riigikokku pääseda aga valimistel 886 häält saanud Tiina Lokk-Tramberg.

Senine justiitsminister Kristen Michal teatas eile pärast peaminister Andrus Ansipiga kohtumist, et on otsustanud ametist lahkuda, et kaitsta Reformierakonda ja valitsuse töövõimet. Michali sõnul on raske edasi töötada olukorras, kus ta näeb oluliste muudatuste vajadust õiguskaitse valdkonnas, kuid nende tegemine on tema isiku vastaste rünnakute tõttu sihilikult takistatud.

Täna erakorraliselt kogunenud Reformierakonna juhatus pakkus uueks justiitsministriks sotsiaalminister Hanno Pevkuri ja sotsiaalministriks praegu riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni juhtiva Taavi Rõivase.

Peaminister on lubanud teha president Toomas Hendrik Ilvesele Michali vabastamiseks ja uute ministrite nimetamiseks ettepaneku esmaspäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles