Ministeerium lõpetas Jaanikese kooli teenistusliku järelevalve

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga Jaanikese kool
Valga Jaanikese kool Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Haridusministeerium teatas pärast Valga Jaanikese koolis õpilaste vägivallatsemise tõttu läbi viidud teenistuslikku järelevalvet, et juhtunu andis kõigile õppetunni ja tulevikus ei tohiks midagi sellist korduda.

Haridus- ja Teadusministeerium viis 22. – 26. oktoobril Valga Jaanikese Koolis läbi teenistusliku järelevalve, mis oli ajendatud koolis toimunud vägivallajuhtumist. Ministeeriumi üldharidusosakonna asejuhataja riigikoolide alal Raivo Trummali hinnangul oli selline kahetsusväärne juhtum õppetund kõigile.

«Oleme tegutsenud selle nimel, et taolised juhtumid tulevikus ära hoida. Kooli personali on nõustatud, samuti on koolijuhi ettepanekul suurendatud personali koosseisu – juurde on antud õpetaja abi ja kasvataja abi ametikohad,» ütles Trummal.

Teenistusliku järelevalve tulemuste analüüsi põhjal on kooli direktorile Anne Arrakule tehtud ettekirjutusi ja ettepanekuid kooli keskkonna turvalisemaks muutmiseks. Ettekirjutustes on muuhulgas nõuded viia kooli kodukord kooskõlla põhikooli- ja gümnaasiumiseadusega, tagada õpilaskodus ametikohtade täitmine vastavalt ministri määrustele «Koolitöötajate miinimumkoosseis» ja «Õpilaskodude tegutsemise tingimused ja kord» ning viia õpilaskodu kodukord ja tegelik tegevus kooskõlla direktori käskkirjaga «Valga Jaanikese Kooli õpilaskodu kodukord».

Kooli direktorile tehtud ettepanekutes soovitatakse koostada õpilastele käitumise tugikava või rakendada teisi vajalikke tugimeetmeid, vaadata üle ja uuendada töötajate ametijuhendid ning leppida täpsemalt kokku õpilaskodu valvepäeviku kasutus.

Haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo allkirjastas täna käskkirja, milles rõhutatakse koolijuhi vastutust selles, et ettekirjutustes ja ettepanekutes tehtud kohustused saaksid täidetud vastavalt kehtestatud tähtaegadele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles