Saksa valitsus kõhkleb «natsipartei» keelustamises

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NPD toetaja 13. aprillil Berliinis meeleavaldusel, kus nõuti eurost loobumist ja kuritegelike välismaalaste väljasaatmist.
NPD toetaja 13. aprillil Berliinis meeleavaldusel, kus nõuti eurost loobumist ja kuritegelike välismaalaste väljasaatmist. Foto: Reuters/ScanPix

Nädala keskel Warnemündes kogunenud kõigi Saksa liidumaade siseministrid arutasid muu hulgas võimalust uuesti käima lükata 2003. aastal Saksamaa põhiseaduskohtus läbi kukkunud protsess Saksamaa Natsionaaldemokraatliku Partei (NPD) keelustamiseks.

Kohalikud võimud on kogunud uut tõendusmaterjali ning nüüd loodetakse enam kui 1000-leheküljelise aruandega kohut NPD põhiseadusvastasuses lõplikult veenda.

Üleeile Berliinis kohtunud kõigi liidumaade peaministrid nõustusid samuti ühehäälselt siseministrite ettepanekuga. Saksamaa valitsus reageeris sellele aga skeptiliselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles