Hipodroomi kaitsjad loobusid edasi võitlemast

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hipodroomil.
Hipodroomil. Foto: Toomas Huik

Mitu aastat kestnud piikide murdmine Tallinna hipodroomi ala detailplaneeringu ümber sai eile läbi – Tallinna linnaga planeeringu seaduslikkuse pärast kohut käinud Telliskivi selts otsustas linnale õiguse andnud halduskohtu otsust mitte edasi kaevata.

Kolm kodanikuühendust nõudsid kohtus, et tühistataks Tallinna linnavolikogu mullune otsus, millega kehtestati hipodroomi ala detailplaneering. Planeeringuga muudetakse sealse maa sihtotstarve sotsiaalmaast elamu- ja ärimaaks ning antakse maaomanikule õigus ehitada hipodroomi asemele äripindadega elurajoon. Tallinna halduskohus jättis 6. novembril rahuldamata kodanikuühenduste kaebuse detailplaneeringu tühistamiseks, reedel oli viimane päev halduskohtu otsuse edasikaebamiseks ning selts otsustas edasikaebamisest loobuda.

«Pärast pikki ja kirglikke arutelusid seltsi juhatuse, appi tulnud juristide ja aktivistide vahel otsustas Telliskivi seltsi juhatus hipodroomi esimese astme kohtuotsust ringkonnakohtusse edasi mitte kaevata,» ütles seltsi juhatuse liige Juho Kalberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles