Riigikogu ööistungil võeti vastu kolm seadust

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu.
Riigikogu. Foto: Peeter Langovits

«Nii lihtsalt nii kui täna teil järgmine kord ei lähe. Head õhtut!» ütles riigikogu ööistungil viimase seaduseelnõu lugemisel Keskerakonna fraktsiooni nimel puldis olnud Viktor Vassiljev.

Seepeale tänas riigikogu esimees Ene Ergma teda «hea perspektiivi» eest ning teatas istungi lõppemisest. «Homme ma ei soovi teid näha ja ülehomme ka,» lisas Ergma.

Eile kell 13 alanud riigikogu täiendav istung lõppes täna varahommikul kell 1.45.

Täiendava istungiga jõudis riigikogu vastu võtta kolm seadust, lõpetada kolme eelnõu teise ning üheksa eelnõu esimese lugemise.  

Vastu võeti valitsuse algatatud maamaksuseaduse ja tulumaksuseaduse muutmise seadus, millega tõstetakse kohaliku omavalitsuse üksusele laekuva tulumaksu määra ulatuses, mis kataks maamaksuvabastuse tõttu kohaliku omavalitsuse üksustel saamata jääva tulu. Samuti vabastatakse sellega riik maamaksu tasumisest ühiskondlike ehitiste maa sihtotstarbega maa eest ning täpsustati maamaksuvabastuse ja –soodustuse arvutamise korda.

Vastu võeti ka õppetoetuste ja õppelaenu seaduse muudatused, millega luuakse üliõpilastele riiklik õppetoetus. Selle alusel hakatakse järgmisest aastast maksma üliõpilastele vajaduspõhist õppetoetus kolmes eri suuruses vastavalt üliõpilase sissetulekule. Järgmisel aastal on toetussumma üliõpilase kuni 70-eurose sissetuleku korral 220 eurot, 70-140-eurose sissetuleku korral 135 eurot ja 140-280-eurose sissetuleku korral 75 eurot. Vajaduspõhise õppetoetuse taotlemisel loetakse üliõpilase perekonnaliikmeteks kuni 24-aasta vanuse üliõpilase vanemad juhul, kui üliõpilane ei ole abielus ega lapse vanem või eestkostja.

Kolmandaks võeti vastu ka keskkonnatasude seaduse muudatused, millega muudetakse maardlatest laekuva kaevandamisõiguse tasu ja sellega seotud vee-erikasutuse tasu jaotust. Kaevanduste ja karjääride asukoha kohalikele omavalitsustele tasude osa asendatakse osaliselt tasandusfondi toetusega. Sellega tagatakse, et tasude laekumise kõikumised ei sea ohtu omavalitsuse toimetulekut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles