Parbus võis saada üle 130 000 krooni pistist

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivo Parbus tänavu jaanuaris kohtusaalis pärast seda, kui kohtunik keeldus teda kautsjoni vastu vabastamast.
Ivo Parbus tänavu jaanuaris kohtusaalis pärast seda, kui kohtunik keeldus teda kautsjoni vastu vabastamast. Foto: Raigo Pajula

Kaitsepolitsei aastaraamatust selgub, et Tallinna abilinnapea nõunikku Ivo Parbust kahtlustatakse enam kui 130 000 krooni suuruse pistise võtmises.


Kriminaalasja materjalidest nähtuvalt sai Parbus kolmelt isikult nii sularahas kui kinkekaartidena pistisena kokku üle 130 000 krooni, väidab kapo aastaraamat.

Vastutasuks saadud pistise eest pidi Parbus aitama pistise andjaid Tallinnas asuvate kinnistute detailplaneeringute menetlemisel üleskerkivate probleemide lahendamisel, vajalike kooskõlastuste kokkuleppimisel ja protsessi kiirendamisel.

Tänavu veebruari lõpus pidas Kaitsepolitsei ühe päeva hommikul kinni ning lasi õhtul taas vabadusse Keskerakonna liikme Elmar Sepa. Kapo kahtlustab Seppa selles, et too kihutas Parbust keskerakondlastega seotud Jüri Vilmsi Sihtkapitali kasuks pistist võtma.

Sepp oli ajalehti Vesti Dnja ja Kesknädal välja andva Jüri Vilmsi Sihtkapitali juht. Varsti pärast intsidenti kapoga sai samade ajalehtede väljaandjaks MTÜ Vaba Ajakirjandus, mida juhib jällegi Elmar Sepp.

Parbuse kriminaalasjaga on seotud veel mitu tuntud inimest ja firmat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles