Juhtkiri: lubaduste unustamine on lubamatu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui ullike suvatseks küsida, miks on inimestele tarvis palka, oskas iga tark vastata: selleks, et elada. Kas ära elada või hästi elada, sõltub palga suurusest. Tartu lasteaiatöötajate palk lubab kuidagimoodi ära elada, sest nende rahakotti jõudev 497 (bruto 621)  ja 290 (365) eurot kuus enamat ei võimalda. Niisugused on kõrgharidusega õpetaja ja õpetajaabi palgad.

Neist on paaril viimasel nädalal palju räägitud ja mõnda ka tehtud. Tartu poliitikaelus juhtus midagi erakordset: volikogu kaheksast komisjonist viis soovitasid linnavalitsusel 2013. aasta eelarve eelnõu enne arutelu volikogus üle vaadata, sest vaatamata antud lubadustele polnud seal õpetajate ja abiõpetajate palgatõusu ette nähtud.

On räägitud, et lasteaiaõpetajad peaksid olema kooli nooremõpetajaga palga poolest ühel pulgal (viimaste palk uuel aastal tõusebki, alampalk 715 eurot). Sama kinnitas aasta tagasi linnavolikogus haridusala abilinnapea Tiia Teppan ja kinnitas ka nüüd, et linnavalitsus soovib endiselt maksta lasteaiaõpetajale nooremõpetaja palka, ainult et «iga asi tuleb omal ajal».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles