Mihkel Mutt: riigikogu valimised tulevad niikuinii

Mihkel Mutt
, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Mutt
Mihkel Mutt Foto: Mihkel Maripuu

Kolumnist Mihkel Mutt kirjutab, et rahastamisskandaaliga vallandunud pahameelele vaatamata ei ole mingit suurt pööret toimumas. Tõenäoselt kujunevad 2015. aasta valimised väga tasavägiseks ja nelja suuremat lahutavad üksteisest mõned protsendid.

Entusiasm pole kurgid, mida saab marineerida. Kui hartalased üritavad signaali saatmise asemel saavutada ka muid tulemusi, tuleks neil tegutseda. Muidu hoog raugeb. Aga kui palju siiski antakse praegu endale aru, mida on võimalik praktiliselt muuta, mida mitte? Natuke selgust ei teeks meilegi paha.

Esiteks, hartaga seotud protest pole üks ega jagamatu. Sellega seotud ja seda toetavate isikute ringis võib eritleda vähemalt kolme rühma. Ühte esindavad need, kes on varem poliitikas kaasa löönud ja sooviksid seda tõenäoselt teha ka tulevikus. Nende puhul on harta rohkem või vähem poliitilise võitluse element, iseenesest täiesti normaalne nähtus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles